marți, 2 martie 2010

Targul de nunti 2010 Baia Mare

A fost si a trecut editia de anul acesta a targului de nunti, unde desi multe standuri au ramas goale, au fost totusi prezenti reprezentanti din toata bransa, incepand de la fotografi, cameramani, DJs, patiseri si pana la prestatori de servicii de organizare, aranjamente, decoratiuni si rochii de mireasa.
Legat de organizare, ar fi multe de comentat si multe aspecte care trebuiau demult puse la punct, din moment ce evenimentul are loc in fiecare an. Dintre acestea,de mentionat ca ar fi fost mult mai bine daca standurile erau aranjate pe categorii, fotografii intr-o parte, cei cu muzica in alta si asa mai departe. Pe urma ma gandesc daca nu cumva eram toti mai in castig ca organizatorii sa fi impus o taxa de intrare, in felul asta ar fi venit doar cei care chiar ar fi fost interesati. Citeam nu demult pe blogul lui Adi Pelcz de o parte semnificativa de vizitatori la aceste targuri, care parca sunt aiuriti si fara sa vreau sa jignesc pe cineva dar se comporta ca niste zombi, nu stiu totusi cat de interesati sunt in cautarea serviciilor pentru nunta. Un lucru e clar, vin sa caute cea mai buna oferta, ceea ce, ca instinct primar in lumea asta in care traim, e in regula, problema e ca toata treaba ramane la stadiul de instinct, degeaba incerci sa iti prezinti modul de lucru, portofoliul, si toate celelalte detalii legate de prestarea respectivelor servicii, pentru ca te privesc ca pe un negustor care incearca sa isi vanda marfa cu orice pret, ceva de genul "...lasa ca stiu eu vrajeala...", asa ca totul se rezuma la pret, "halatul, cat e halatul?". Cate poze intra in oferta, ce mai oferiti pe langa, si altceva, ce mai oferiti...? Daca nu e ceva palpabil, material, prestarea serviciului efectiv, manopera, nu face cat o ceapa degerata in ochii multora. Pe langa acestia, mai exista o categorie, as putea spune majoritara, pe care eu oricat m-am straduit, n-am putut s-o inteleg, vin printre standuri, dar se uita ba in jos, ba la tavan, trec in graba pe culoare si nu stau 2 secunde cu privirea indreptata spre stand. Am inteles, nu-i intereseaza, au venit la plimbare dar i-am vazut pe unii care dau 2-3 ture prin zona si pe urma isi fac parca curaj, daca era nevoie, sa se uite prin pliant. Idee de la care am pornit cand am mentionat de taxa de intrare.
In rest, targul n-a fost chiar de pomana, au venit si clienti interesati, s-au uitat bine pe acolo, au facut comparatie, si-au dat seama ce vor, iar a doua, a treia zi deja au sunat sa incheie contractul, semn ca piata e mare si daca sti ce vrei, si ceea ce faci vizeaza o anumita categorie de clienti, nu mergi fixat pe ideea de clientul nostru, stapanul nostru, acestia din urma te vor cauta pentru stilul tau si pentru ceea ce oferi.
Un comentariu:

Anonim spunea...

apar si eu :) hah.
Buna treaba colegu (la a 2-a)

byMuffa